您好,歡迎來到HopeTrip旅行網!
|
WeChat我們
關註HopeTrip
關註有好禮
WeChat號:hopetriphk
WeChat名稱:hopetrip旅遊網
| 幫助中心 | 收藏網站 | 線上客服
HopeTrip>旅遊資訊中心>泰國>曼谷>曼谷美食>曼谷自助餐>曼谷文華東方酒店Lord Jim's任食鵝肝

曼谷文華東方酒店Lord Jim's任食鵝肝

收藏 糾錯 瀏覽次數:0 0人參數
分享到:
【推薦】曼谷文華東方泰式自助午餐加一連稅HKD266+》》
     去曼谷旅行,似乎亦代表了暴飲暴食,去到說要減肥的是會俾人藐的!所以去曼谷食自助餐就成了必然行程。曼谷出名吃自助餐的地方主要有三間酒店,我之前在節目都略為提過,這三間酒店就是Sukhothai、Four Seasons(現改名為Anatara)及我大力推薦的文華東方。以價錢計,三間都差不多,而以Four Seasons 的最貴,但它也貴得有原因的,因為它是一個sparkling buffet,即是在食之餘,亦可以任飲有汽酒,注意,是有汽酒,不是香檳。不過如果不飲酒又或酒量有限的,也很難回本,而由於生意實在好,它的坐位安排得比較迫夾,雖未至於背碰背,但也可以伸手去隔離張檯篤佢尐嘢嚟食!
曼谷文華東方酒店Lord Jim's任食鵝肝,曼谷文華東方酒店自助餐,曼谷自助餐推介
    另外的Sukhothai,它的食物也很有水準,而曾經最吸引的就是佢個果汁檔,幾十種生果擺到五光十色,重可以隨你心意溝果汁嚟飲,諗番起都興奮,但而家已經冇支歌仔唱嘞,聽講話得番幾款咋喎!況且佢嘅甜品一直都冇乜進步,所以近年我都少去。咁點解我會大力推薦文華東方的呢?因為佢夠全面。價錢方面,如果係閒日,就連稅大概2000銖,星期六、日或者假日就係3000銖左右,價錢唔同當然食物都有分別,我試過閒日去冇得食鵝肝,而今次就冇得食生蠔,而其中分別最大嘅就係甜品,閒日真係少好多。
曼谷文華東方酒店Lord Jim's任食鵝肝,曼谷文華東方酒店自助餐,曼谷自助餐推介
    Lord Jim's就喺酒店正門入口右手邊樓梯上,地方唔算大,但係坐得比較疏,唔會背碰背,喺你入坐之前其實已經見到有沙律吧、魚生吧、中式蒸物包括蒸魚、扒車包括羊扒、牛扒,再行前尐嘅右手面就係煎枱,其中最搶手嘅就係煎鵝肝,再過就係日本食物,包括天婦羅,而左手邊就有頭盤、海鮮同甜品。呢個時候如果你太心急就會亂左陣腳,作必須要問下自己最想食乜、最多可以食尐乜,然後再作選擇,否則你一入門就俾佢尐蒸魚吸引,食唔夠兩舊就乜都飽哂喇!蒸魚,香港冇得食咩!
曼谷文華東方酒店Lord Jim's任食鵝肝,曼谷文華東方酒店自助餐,曼谷自助餐推介
[Hopetrip聲明]發表此文不代表同意其說法或描述,僅為提供參考信息。轉載請註明出處。
分享到:
已经输入0个字 我有話要說:
表情
最新點評(0)
更多活動專題推薦
泰國Lets Relax Spa網路預訂
一日玩盡皇帝島
皇帝島得天獨厚的地理條件成就了...[詳細]
Flight of the gibbon叢林飛索專題
Flight of the gibbon叢林飛索專...[詳細]
HopeTrip四週年Facebook分享攞特權
HopeTrip四週年Facebook分享攞特...[詳細]
2017曼谷潑水節時間
泰國大城泰拳節預告
泰國大城拳師節時間
曼谷到大城可以去哪裡坐巴士?
曼谷去丹嫩沙朵怎樣坐巴士?
曼谷去帕瓦水上市場市場哪裡可以坐大巴?
曼谷各大眾交通運營時間
泰國創意設計中心Thailand Creative & Design Center
曼谷往返芭提雅怎樣坐大巴?
從曼谷到泰國其它地區可以去哪個站坐巴士?
泰國曼谷暹羅水上樂園Siam Park City門票(含自助餐)
HK$ 116
曼谷Himmapan Avatar魔法森林表演門票(電子票)
HK$ 118
泰國曼谷恐龍星球樂園門票
HK$ 49
曼谷Bounce Jumping蹦床門票(the Street店)
HK$ 189
  • 曼谷門票
  • 曼谷美食
  • 曼谷酒店
  • 曼谷通訊
  • 曼谷交通
  • 曼谷線路
  • 曼谷租車
  • 曼谷套票
  • 曼谷特價
更多
泰國曼谷暹羅水上樂園Siam Park City門票(含自助餐)
市場價:HK$ 178
HK$ 116
曼谷kidZania兒童主題樂園門票
HK$ 118
泰國曼谷金東尼人妖秀門票
HK$ 61
泰國曼谷暹羅海洋世界水族館+餵食秀門票
HK$ 97
泰國曼谷恐龍星球樂園門票
HK$ 49